2700 LITER VAND


Så meget koster det at producere blot en enkelt t-shirt. Det svarer til næsten tre års dagligt drikkevand til en gennemsnitsdansker. Men hvis vi ikke bruger vandet til at producere nyt tøj, hvad kan vi så bruge det til?


KU Festival startede i 2022 et nyt initiativ: De frivilliges t-shirts fra sidste år skal genbruges og vice versa næste år. Det hyldte vi med tøjvask-performance med titlen En T-shirt

Iscenesættelsen til KU Festival 2022

De tre performere vaskede de frivilliges t-shirts under festivals-dagen i et hjemmebygget kar med  2700 liter vand i.  Tøjvasken var langsom, meditativ og rituel og via sit langsomme virke understregede den vandets magt. Performerne velsignede vandet og dyrkede det med syngeskål og klokker, lyden af det dryppende tøj på tørresnore skabte en indre ro, vi ikke finder i H&Ms tøjafbrændinger.

Selve performcen forløb over cirka tre timer i cyklusser af 45 min-utter med 15 minutters pause mellem dem. Vi besluttede ikke at lade performancen køre gennem hele festivalsdagen af hensyn til det til stadigt mere berusede publikum, der begyndte at interagere forkert med værket. I løbet af performancen kom flere hundrede forbipasserende forbi.

Performere:
Frida Sigurth, Maria Samoilenko, Amalie Møller


Iscenesættelse og produktion:
Emil Wardeh, Marcus Uhre, Viktor Holm Lauridsen.


Kostumer:
Oliviahelene Roskjær Toft


Pressefotos:
Freja Jeppesen


Bygger:

Emma HildebrandtTAK TIL

Actory og Fonden Snabslanten, der begge har støttet projektet.